Kompresör Periyodik Kontrol
Kompresörler, iş dünyasının en önemli araç ve gereçleri arasında yer almaktadır. Hal böyle olunca da bu kompresörlerin kullanımı son derece yaygındır. Ancak bir araç gerecin yaygın olması şüphesiz ki beraberinde iş kazalarının yaygın olmasını da getirecektir. Bundan dolayı kompresörler her ne kadar güvenli görülse dahi periyodik olarak bazı belli başlı kontrollere tabi tutulmalıdır. Bu kontroller periyodik olarak gerçekleştirilmeli ve muhakkak alanında uzman bir kimse tarafından icra edilmelidir.
Yoksa mühendislik diplomasının kiralanması ve buna benzer işlemler neticesinde bir kimse tarafından icra edilen periyodik kontrol faaliyeti hiçbir surette kabul görmeyecektir. Aynı zamanda bu işlemi icra etmekte olan kurumsal firmalar da mevcuttur. Elbette en makul olan seçenek uzunca bir süredir bu alanda faaliyet gösteren ve iş yeri sahibini mağdur etmeyecek kadar deneyim sahibi olan işletmelerden yana tercihi kullanmak olacaktır.
İşte bu firmaların hangileri olduğu internette gerçekleştirilen basit bir araştırma neticesinde rahatlıkla elde edilebilir ve bu firmaya ilişkin daha önceki müşterilerim yorumlarına da yine internet vasıtası ile ulaşılabilir. Aynı zamanda sadece kompresör değil vinç periyodik kontrol işlemlerinin eksiksiz bir biçimde yapılması da son derece önemlidir.
Bu Kontroller Kim Tarafından ve Ne Kadar Sürede Bir Yapılmalıdır?
Kompresör periyodik kontrol, yasalar ile zorunlu kılınmış olan bir husustur. İş sağlığı ve güvenliği kanunu ışığında rahatlıkla anlaşılabilecek olan bu hüküm gereğince kendisine yetki verilmiş olan bir kimsenin bu kontrol işlemini icra etmesi lazımdır. Bu denetimlerin belirli bire süre aralığı da vardır. Şöyle ki, kompresörler yılda en az bir defa periyodik denetime tabi tutulmalıdır. Buna ek olarak herhangi bir şekilde üst sınır getirilmiş değildir. Buradan da anlaşılacağı üzere şüphesiz ki yılda bir defadan fazla da kompresör denetimi yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Ancak yılda bir defadan fazla kontrol yapılması genel olarak sadece kurumsal firmalar tarafından tercih edilmektedir. Kompresörlere dair periyodik denetimin yapılması da kompresörün güvenle çalışabilmesi için yeterli olmayacaktır. Buna ek olarak kompresörün düzenli olarak çalıştığını gösteren bir belgenin de düzenlenmesi icap eder. Bu belge alınmadan çalışmakta olan kompresörler hiçbir şekilde yasal olmayacak ve cezai işleme tabi tutulacaktır.
Periyodik Kontrol Yapılması Neyden Dolayı Önemlidir?
Kompresör periyodik kontrol yapılması her şeyden önce çalışma güvenliği ve can güvenliği açısından çok büyük önem taşımaktadır. Buna ek olarak bu kompresörlerin daha verimli çalışabilmesi, hatalarının tespit edilebilmesi ve bu hataların ne şekilde giderilebileceği hakkında yol gösterilmesi adına da periyodik olarak icra edilen denetimler hayati önem arz etmektedir. Nihayetinde bilinmesi gerekir ki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri tarafından icra edilmekte olan denetimlerden geçebilmek adına da muhakkak bu denetimlerin yapılmış olması ve yapılmış olan denetimler neticesinde alınmış olan uygunluk belgesinin bulundurulması lazımdır. Aksi halde hem can güvenliği ve iş güvenliği riske girecek hem de denetimlerden geçmek hiçbir şekilde mümkün olamayacaktır. Buna ek olarak uygunluk belgesinin yer almadığı durumlarda da cezai işlem uygulanacak ve genel olarak bu cezai işlem neticesinde ödenmesi gereken para cezası son derece yüksek olarak ifade edilebilecek bir meblağa denk gelecektir.
Bu İşlem Sırasında Ne Gibi İşlemler Uygulanmaktadır?
Kompresörlere ilişkin gerçekleştirilmekte olan periyodik kontroller sırasında çok sayıda işlem icra edilmektedir. Bu işlemler arasında ilk olarak genel kontroller gelir. Genel kontrollerin ardından basınç kaynağı ve ortam kontrollerinin eksiksiz ve detaylı olarak icra edilmesi de çok büyük önem arz etmektedir. Akabinde basınçlı tank kontrolleri de alanında uzman bir kimse tarafından eksiksiz bir biçimde yapılır.
Nihayetinde son adım olarak uzman yetkili tarafından basınç testi de uygulanarak bu periyodik kontrol sona erer ve sonraki yıla kadar ikinci bir kontrol yapılması zorunlu değildir. Bu kontrollerin ne kadara mal olacağına dair tam olarak bir bilgi verilmesi de söz konusu olamaz. Ne de olsa kompresör sayısı ve büyüklüklerine hatta adı geçen kompresörlerin işlevlerine göre dahi bu fiyat değişkenlik arz edebilecektir. Bundan dolayı yetkilendirilmiş mühendislik firmaları tarafından alanında uzman kişiler tarafından yapılacak olan kontrollere ilişkin önceden talepte bulunulması ve bu talebe ilişkin bir fiyat teklifi alınması daha öngörülebilir bir çalışmayı beraberinde getirecektir.
Hangi Tür Kompresörler Periyodik Denetim Açısından Zorunluluğa Tabi Tutulmuştur?
Kompresör sahibi işletmelerin hangi tür kompresörlerinin bakımının yapılmasının zorunlu olduğuna dair çok sayıda merak edilen nokta vardır. En doğrusu ise bu kompresörlerin hangileri olduğunu liste şeklinde ifade etmektir. İlk olarak vidalı kompresörler gelir. Buna ek olarak pistonlu kompresörlerin ve mobil kompresörlerin de muhakkak periyodik muayeneye tabi tutulması zorunludur. Nihayetinde çengel rotorlu kompresör, paletli kompresör, yağsız orbital kompresör ve hava tankları gelmektedir.
Görüldüğü üzere neredeyse tüm kompresör çeşitlerinin periyodik olarak bakıma tabi tutulması yasal açıdan zorunlu kılınmıştır. Bundan dolayı iş yerlerinde kompresör bulunan işletmelerin bu kompresörlerden en az bir tanesine sahip olup olmadıklarına ilişkin bir değerlendirme yapmaları yerinde olacaktır.
Yeni alınmış bir kompresöre periyodik bakım yaptırmak kanunen zorunlu mudur ?
Merhaba firmamızda 2 tane hava tankı var. 1000 lt kapasiteli. Muayenesini yaptırmak istiyoruz. Üretimi durdurmadan yapma imkanı olur mu?
Kolay gelsin
Merhaba Ayyüce Hanım; Kompresör Periyodik Kontrolü kapsamında yaptırmak istediğiniz hava tankı ve kompresör periyodik kontrol için sistemin kapalı olması gerekmektedir. Tankın hidrostatik olarak test edilmesi gerekmektedir. Ayrıca emniyet ventili ve manometrenizin de test ve kontrollerinin yapılması gerekmektedir.
Planlama Mühendisimiz sizleri arayarak sizlerinde mağdur olmayacağı şartlarda hava tankı ve kompresörün periyodik kontrolü için program yapacaktır.
Kompresör Periyodik Kontrolü için; Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
İki adet kompresörüm ve 3 adet hava tankım var. Muayeneyi nasıl yapıyorsunuz. Kompresörler için de ayrı ücret alıyor musunuz.
Merhaba Zahit Bey; Kompresör Periyodik Kontrolü; İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğinin
2.1. Basınçlı kap ve tesisatlar
2.1.1. Basınçlı kaplarda temel prensip olarak hidrostatik test yapılması esastır. Bu testler, standartlarda aksi belirtilmediği sürece işletme basıncının 1,5 katı ile ve bir yılı aşmayan sürelerle yapılır. Ancak iş ekipmanının özelliği ve işletmeden kaynaklanan zorunlu şartlar gereğince hidrostatik test yapma imkânı olmayan basınçlı kaplarda hidrostatik test yerine standartlarda belirtilen tahribatsız muayene yöntemleri de uygulanabilir. Bu durumda, düzenlenecek periyodik kontrol raporlarında bu husus gerekçesi ile birlikte belirtilir. denilmektedir. Patladığında işletmenize çok büyük can ve mal kaybı zararı olacak olan kompresör ve hava tankının periyodik kontrollerinin hidrostatik olarak çalışma basınıcının 1,5 katına kadar su ile basınçlandırılması esastır. Fiyatlandırma yapılırken ayrı ayrı ücretlendirme yapılmaktadır.
Kompresör periyodik kontrolü için; Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
Merhabalar, ben firmamızda kompresörlerin bakımlarından sorumluyum. Hava tankı üzerinde çalışma basıncı 10 bar yazıyor ancak kompresörümüz 8 bar da çalışıyor, bu durumda ventilimiz kaç barlık olmalı ? Bir çok kişiye sordum ancak tam emin olamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Iyi çalışmalar.
Merhaba Muktesim Bey; Kompresör Periyodik Kontrolü kapsamında; Basit Basınçlı Kaplar Yönetmeliği ve TS EN ISO 4126-1 Aşırı basınca karşı koruma için emniyet cihazları standardına göre, emniyet ventillerinin işletme basıncının 1,1 katında açması gerekmektedir. Tesislerde kullanılan basınç sitemlerinde bazen hava tankının kapasitesi ile kompresörün kapasitesi aynı olmayabilmektedir. Burada önemli olan Hava tankının kapasitesidir. Muayenelerde Hava tankının kapasitesine göre yapılmaktadır. Soru özelinde düşünürsek, 10 bar kapasiteli hava tankının emniyet ventilinin 11 bar da açması gerekmektedir. Emniyet ventilinin de buna göre takılmış olması lazımdır.
Kompresör periyodik kontrolü ve emniyet ventili periyodik kontrolü için; Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
Merhabalar,
Daha henüz yaptırmış olduğumuz kompresör muayene raporumuzda bazı uygunsuzluklar yer almakta. Bu uygunsuzlukları giderebilmemiz adına bize yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkür ederim.
Merhaba Cevher Bey; Norm Muayene muayene uzmanları tarafından firmanızda yaptırılan kompresör periyodik kontrol hizmeti neticesinde raporunuzda düzeltilmesi gereken uygunsuzluklar tespit edilmiştir. Bu uygunsuzlukların giderilmesi noktasında Norm Muayene tarafından sizlere ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmektedir.
Kompresör periyodik kontrol hizmetleri için; Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
Hava tanklarını suyla doldurmadan test etme imkanımız var mı. Üretimi durdurmak istemiyoruz. Nasıl yaparız.
Merhaba Nail Bey; Kompresör Periyodik Kontrol kapsamında; İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğinin
2.1. Basınçlı kap ve tesisatlar
2.1.1. Basınçlı kaplarda temel prensip olarak hidrostatik test yapılması esastır. Bu testler, standartlarda aksi belirtilmediği sürece işletme basıncının 1,5 katı ile ve bir yılı aşmayan sürelerle yapılır. Ancak iş ekipmanının özelliği ve işletmeden kaynaklanan zorunlu şartlar gereğince hidrostatik test yapma imkânı olmayan basınçlı kaplarda hidrostatik test yerine standartlarda belirtilen tahribatsız muayene yöntemleri de uygulanabilir. Bu durumda, düzenlenecek periyodik kontrol raporlarında bu husus gerekçesi ile birlikte belirtilir.” denilmektedir. Dolayısıyla üretimin durdurulamaması geçerli bir sebep değildir. Firmamız kompresör ve hava tankı periyodik kontrollerinin kanuna uygun olarak yapılabilmesi için cumartesi ve pazar periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmeti vermektedir.
Kompresör periyodik kontrolü için; Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
Merhaba,
Kompresör muayenesi yaptırmıştım tekstil firmamız için. Denetim uzmanlarınız hidrostatik testi başarıyla gerçekleştirdi.
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Merhaba Ahmet Bey; kompresör periyodik kontrol hizmetlerimizi kapsamında firmamızdan almış olduğunuz kompresör periyodik kontrol hizmetinden memnun olmanız bizleri mutlu etmiştir.
İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğinin
2.1. Basınçlı kap ve tesisatlar
2.1.1. Basınçlı kaplarda temel prensip olarak hidrostatik test yapılması esastır. Bu testler, standartlarda aksi belirtilmediği sürece işletme basıncının 1,5 katı ile ve bir yılı aşmayan sürelerle yapılır. Ancak iş ekipmanının özelliği ve işletmeden kaynaklanan zorunlu şartlar gereğince hidrostatik test yapma imkânı olmayan basınçlı kaplarda hidrostatik test yerine standartlarda belirtilen tahribatsız muayene yöntemleri de uygulanabilir. Bu durumda, düzenlenecek periyodik kontrol raporlarında bu husus gerekçesi ile birlikte belirtilir.” denildiğinden dolayı; kompresör ve hava tankının periyodik kontrolünde testlerin hidrostatik yönteminin kullanılması gerekmektedir.
Kompresör periyodik kontrolü için; Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
Basınçlı hava sistemimiz verimli çalışmıyor. Kompresörlerimiz yeni ama bir türlü istediğimiz verimi alamıyoruz. Sizlerin bu konuda bir çalışması var mıdır?
Merhaba Salih Bey;basınlı hava tesisatında basınçlı havayı üreten kompresörün periyodik kontrolün yaptırılması gerekmektedir. Kompresör ve hava tankının periyodik kontrolü esnasında ilgili yönetmelik ve standartlara göre kontroller yapıldığından dolayı var olan problemler ortaya çıkmaktadır. Ayrıca kamera ile basınçlı hava tesisatının kontrol edilerek olası tesisatınız ve bağlantı ekipmanlarında olan bütün kaçaklar tespit edilmektedir.
Kompresör Periyodik Kontrol ve Muayene hizmeti kapsamında;Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
Merhabalar bu yıl ilk defa firmanıza periyodik muayene yaptırdık normalde hava için kullanılan kompresörümüze yılda bir defa su basılarak test edileceğini söylediğiniz de mantıklı gelmemişti ancak yönetmeliği gösterince siz ikna olduk. Firmamıza kattığınız değer ve ayrıca bakım sorumlumuza kompresör kullanımı ile ilgili verilen bilgiler için de firmam adına teşekkür ediyorum.
Merhaba Cevher Bey; basınçlı kaplar periyodik kontrol hizmetleri kapsamında yapmış olduğumuz kompresör periyodik kontrolünde İş Ekipmanlarının Kulllanımında Sağlık ve Güvenlik ŞArtları Yönetmeliğine göre; 2.1. Basınçlı kap ve tesisatlar
2.1.1. Basınçlı kaplarda temel prensip olarak hidrostatik test yapılması esastır. Bu testler, standartlarda aksi belirtilmediği sürece işletme basıncının 1,5 katı ile ve bir yılı aşmayan sürelerle yapılır. Ancak iş ekipmanının özelliği ve işletmeden kaynaklanan zorunlu şartlar gereğince hidrostatik test yapma imkânı olmayan basınçlı kaplarda hidrostatik test yerine standartlarda belirtilen tahribatsız muayene yöntemleri de uygulanabilir. Bu durumda, düzenlenecek periyodik kontrol raporlarında bu husus gerekçesi ile birlikte belirtilir. denilmektedir. Patladığında işletmenize çok büyük can ve mal kaybı zararı olacak olan kompresör ve hava tankının periyodik kontrollerinin hidrostatik olarak çalışma basınıcının 1,5 katına kadar su ile basınçlandırılması esastır.
Kompresör ve hava tankı periyodik kontrolü için; Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
Merhabalar sirketimize iki adet komresor satin aldik aldigimiz firma bize hicbirsey yapmaniza gerek yok calistirmaya devam edebilirsiniz dedi bizim tekrardan muayene yaptirmamiz gerekiyormu eski raporlar gecersiz mi oluyor
Merhaba İsmail Bey; İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’ne göre herhangi bir ekipman ilk kurulduğunda, yer değişikliğinde, uzun süre kullanımdan sonra tekrardan kullanılmaya başlandığında ve yılda bir kere minimum kompresör ve hava tankınızın periyodik kontrol ve periyodik muayenenizin yaptırılması gerekmektedir. Firmanıza satın almış olduğunuz 2 adet kompresörün periyodik kontrol ve periyodik muayenesinin yaptırılması gerekmektedir. TÜRKAK’tan akredite olarak sizlere kompresör periyodik kontrol hizmetini kanun ve yönetmeliklerin istediği şartlara göre yaparak sizlere kompresör periyodik kontrol raporu vereceğiz.
Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
Merhabalar,
Isletmemizde bulunan buyuk hacimli hava tanklarinin muayenesini memnuniyetle sizlere yaptırmıştık.Sonrasında 5 litrelik taşınabilir yeni bir kompresör aldık. Boyle bir kompresörü muayene ettirmemiz gerekli midir? Bizleri bilgilendirirseniz seviniriz. Iyi calismalar.
Merhaba Caner Bey; BASINÇLI EKİPMANLAR YÖNETMELİĞİ’ne göre iç basıncı 0,5 bardan fazla olan bütün basınçlı kapların ve kompresörün periyodik kontrol ve periyodik muayenesinin yapılması gerekmektedir. Hidrostatik test ile çalışma basıncınızın 1,5 katı kadar bir basınç ile hava tankınız test edilmekte, ayrıca emniyet ventiliniz ve manometrenizde test edilmektedir. Dolayısıyla 5 LT de olsa eğer iç basıncı 0,5 bardan fazla ile hava tankı ve kompresörün periyodik kontrolünün yapılması gerekmektedir.
Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
Merhaba ben Gaziantep’te mesaj atıyorum İstanbul’daki arkadaşım sizi önerdi efendim ben firmamda bulunan basınçlı kapların periyodik muayenelerini yaptırmak istiyorum bize ulaşabilirsimisiniz. İyi akşamlar
Merhaba Mehmet Bey; Periyodik Kontrol ve Periyodik Muayene hizmetleri kapsamında yapmış olduğumuz Kompresör Periyodik Kontrol işleri için Türkiyenin her tarafına hizmet verdiğimiz gibi Gaziantep Periyodik Kontrol işleri için iletişim bilginizi info@normmuayene.com.tr adresine gönderdiğiniz takdirde sizinle basınçlı kapların periyodik kontrolünü veya basınçlı kapların periyodik muayenesini yapmak için Kompresör periyodik kontrolü için tarafınıza fiyat teklifi gönderilecektir.
Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
Firmamızda bulunan 1000 lt Hava tankımızın yıllık periyodik kontrollerini yaptırmak istiyoruz hava tankının muayeneden önce ön hazırlıklarını nasıl yapmamız gerekiyor sizden bi bilgi alabilrimiyiz. Şimdiden teşekkürler
Merhaba Yağız Bey; Kompresör Periyodik Kontrol işi öncesi 1000 LT lik hava tankınızın bütün bağlantılarının körlenmesi ve taşıncaya kadar su ile doldurulması gerekmektedir.
Kompresör Periyodik Kontrol işleminde hidrostatik testi kalibrasyonlu elektrikli pompalarımız ile yapmaktayız. İşletme basıncınızın 1,5 katına kadar hidrostatik olarak elektrik pompası yardımıyla basınç kademeli olarak yükseltilip, 30 dakika beklenildikten sonra, herhangi bir sızıntı kaçak olmadığı, manometre basıncında düşüş olmadığı hususları incelendikten sonra, basınç kademeli olarak düşürülerek basınçlı kapların periyodik kontrol ve muayenesi ile kazanların periyodik muayene ve kontrol işlemi tamamlanmaktadır.
Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
Selamlar
Basınçlı kapların periyodik kontrollerini yaptırmamız işletmemize herhangi bir enerji tasarrufu sağlar mı eğer sağlarsa bize ne gibi faydaları olur teşerkkürler.
Merhaba Selim Bey; basınçlı kaplar çok geniş kapsam olup; biz sizlerin sorusuna iki başlık olarak cevap vermek istiyoruz.
1- Hidroforun periyodik kontrolünde membran sağlamlığı kontrol edilmekte, membranın patlak olması durumunda her musluk açıldığında pompasınınn devreye girmekte, bu durumda şalt sayısının artmasına sebep olmata, pompanın her çalışması ve özellikle de ilk kalkış anı dediğimiz şebekeden ilk elektrik gücünün çekildiği durum maksimu elektrik tüketimine sebebiyet vermekte bu durumda elektrik faturanızın hidroforun her çalıştığı gün için normal çalışma durumuna göre en az 5 katı kadarlık bir fatura tüketimine sebebiyet vermektedir. Yaptıracağınız yıllık hidrofor periyodik kontrolü ile bunun önüne geçmiş olacaksınız. Olayın tehlike boyutuna çalışan ve iş yerine olan güvenlik koşullarına burda girmeyeceğiz.
2- Hava tankı ve kompresörün yıllık periyodik kontrollerinde ise basınçlı tesisatlardaki basınç kayıpları tespit edilerek, yıllık havaya giden paralarınızdan tasarruf etmeniz sağlanmaktadır. Ortalama bir işyerinde basınçlı hava üretimi firmaya gelen elektrik faturasının 2/3 lük kısmını oluşturmaktadır. Eğer sizler yıllık hava tankı ve kompresörün periyodik kontrol ve periyodik muayenesini yaptırmazsanın hava kaçaklarını tespit edemeyeceksiniz, bu durumda kompresörünüzün günlük olarak saatlerce boşa çalışmasına debep olacaktır. Ve ayrıca ani basınç yükselmeleri sonucu güvenlik tertibatı çalışmadığı durumda hava tankının firmanıza vereceği zararı tahmin bile edemiyeceksinizdir.
Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
Merhaba,
Isletmemizde bulunan kompresörlerin muayenesini yaptirmak istiyoruz. Yukarıdaki açıklamalarınızda basınç testi yapılması gerektiğini belirtiyorsunuz. Basınç testi zorunlu mudur ? Basınç testi dışında farkli bir uygulama metodu var mıdır ?
Merhaba Necip Bey; hava tankı ve kompresörün periyodik kontrol ve periyodik muayenesi yapılırken İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartlarının Sağlanması Yönetmeliğine göre hidrostatik test yapılması gerekmektedir Hidrostatik test yapılabilmesi için öncelikli olarak hava tankının kompresör ile olan tüm bağlantılarının körlenmesi gerekmektedir. Daha sonra tank taşıncaya kadar su ile doldurulması gerekmektedir. Hava tankı taşma seviyesine kadar su ile doldurulduktan sonra ilgili muayene uzmanı mühendis kalibrasyonlu elektrik pompası ile tanka bağlantı sağlayarak tank içerisindeki basıncı su ile basınçlandırarak çalışma basıncının 1,5 katına kadar çıkarmaktadır. 30 dk süre ile tankın herhangi bir kaynak noktasından sızıntı olup olmadığı kontrol edilir. Daha sonra kontrol formundaki diğer kontrol parametrelerine göre sisteminiz kontrol edildikten sonra 1 yıllık geçerliliği olan hava tankı ve kompresör periyodik kontrol ve periyodik muayene raporu düzenlenmektedir.
Hidrostatik testin yapılamadığı durumlarda bunun uzmanlarca kayıt altına alınıp rapor düzenlenerek hidrostatik testin neden yapılamadığı teknik gerekçelerle belirtildikten sonra düzenlenen bu rapordan sonra, tahribatsız muayene yapılabilir.
Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
Merhabalar
Plastik enjeksiyon yapan fabrikamızda 2.000 lt hava tankımız mevcut buna bağlı 2 adet yiğitsan kompresör var. Aynı basınçlı kaba bağlı 2 adet kompresör için 2 farklı rapor düzenliyor musunuz?
Merhaba Çağatay Bey. İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği “Basınçlı kap ve tesisatlar başlığında Basınçlı hava tanklarının hidrostatik testinin yapılması gerekmektedir” denilmektedir. Kompresör ise hava tankına bağlı bir basınç üretici ekipman olduğu için hava tankı ve kompresör raporunda iki kompresör bilgileri girilerek tek bir rapor düzenlenebileceği gibi, ayrı ayrı hava tankı ve kompresör raporu da düzenlenebilir.
Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”
İşletmemizde yer alan birden fazla kompresor cihazının kompresor periyodik kontrol bakımlarını yaptırmak için norm muayeneyi tercih ettik ve çok memnun kaldık. Çalışanların deneyimleri ve güler yüzlülüğü harika 🙂
Sayın Cihangir bey;işletmenizde bulunan kompresör ve hava tanklarının periyodik kontrollerini hidrostatik test yaparak gerçekleştirdik. Çalışanlarınıza da bu test ve kontroller hakkında ciddi bir eğitim oldu. Gelecek yılda Norm Muayene firması olarak periyodik kontrol ve topraklama ölçümlerinde sizlerle çalışmak istiyoruz.
Detaylı bilgi için 0 212 438 32 18 numaralı telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmak isteriz. https://www.normmuayene.com.tr. “Periyodik kontrol ve periyodik muayene hizmetleri.”